Als het lukt, is het zo mooi. Dat eerste straaltje licht 's ochtends vroeg, het gouden strijklicht in de avond, die verlegen of juist gelukzalige blik, die speciale twinkeling in de ogen alleen bestemd voor wie het herkent, het broze begin van een nieuw leven, maar juist ook het andere uiterste van een lang leven, levenswijsheid gebundeld in een liefdevol gekromde hand of een verstild rimpelig gelaat, en natuurlijk dat ene onverwachte moment dat je alleen kunt vangen door alertheid en oprechte interesse. Eerlijk kijken.  


Wat ik in mijn werk als fotograaf wil stoppen is, totale aanwezigheid en toewijding na een zo grondig mogelijke voorbereiding en oriëntatie. Waar het de persoonlijke sfeer betreft, verdiep ik mij zo goed als het kan in de persoon. Soms is 'n moment zo delicaat, privé of kwetsbaar, dat ik mij letterlijk achter m'n camera moet verschuilen. Ook voor de ander aan de andere kant van de lens. Maar zolang diegene het mij toestaat, leg ik vast, dát wat diegene mij toestaat vast te leggen. We doen het samen. Maar ik zal ook uitdagen om te krijgen wat het beste is. 


Tijdens vrij werk en reisfotografie laat ik me veelal leiden door mijn nieuwsgierigheid en intuïtie. Culturele en sociale thema's prikkelen steeds weer mijn drang naar doorgronden en vastleggen. Met respect en met gepaste afstand.


Ik hoop je te zien, ik hoop je te fotograferen. 

Jopke Thijssen


Wanneer je meer van mij wilt weten of vragen hebt, kun je me bereiken op:

jopke@siempresol.nl | M 06 – 24 63 73 10 | KvK 51299917  

  

Siempresol

altijd zon

positief

licht 

en het goede leven


Siempresol

In ieder gebaar schuilt een verhaal

Using Format